Известие

Collapse
No announcement yet.

-35C' "possible ice on road" при 20С'

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• -35C' "possible ice on road" при 20С'

Колеги, някой има ли представа от какво може да е и как да го оправя, че е доста дразнещо?
    При всяко палене като е студена колата ми изписва, че навън е -35 - -39 градуса и ми писка алармичката, а всъщност е 15-20 градуса.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 140 hp

Колата е...... ?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от nanypko Покажи съобщение
      Колеги, някой има ли представа от какво може да е и как да го оправя, че е доста дразнещо?
      При всяко палене като е студена колата ми изписва, че навън е -35 - -39 градуса и ми писка алармичката, а всъщност е 15-20 градуса.
      Прецакан ти е датчикът за външна температура, намира се от долната страна на дясното огледало.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 10:57.

Comment

Да, климатроника работи. При него има едно тихо жужене, дори когато не е включен, но предполагам това е отделен проблем.

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            Прецакан ти е датчикът за външна температура, намира се от долната страна на дясното огледало.
            Само че,при 147 е на лявото огледало Може проблема да е в датчика,буксата на огледалото,буксата на модула за стъклата в лявата врата,както и в самия модул за стъклата.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Климата на дали ти работи понеже има някаква защита и климатика/климатроника не се пуска, ако показва по-малко от 3 градуса. Аз имах такъв проблем.. от модула на шофьорската врата. Платката даде на късо и изгоря. След това ми даде -35 до -60 градуса при налични 25 и багажника не искаше да се затваря. Но при теб може да е от другаде.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Само че,при 147 е на лявото огледало
                Само, че при мен е на дясното, щото дясната врата е шофьорската

Като се замисля, имах малко перипетии с модула на шофьорската врата! Нещо като изчистване на грешките ли трябва да се направи сега с ЕКУ-то?
                И между другото днес нали е петък 13-ти и както си карах ми потъна съединителя и сега си хлопа нагоре-надолу свободно
                Сега ще търся разрешение на проблема. Ако може и някой да помогне със съвети.

Comment

Първоначално публикувано от nanypko Покажи съобщение
                  Само, че при мен е на дясното, щото дясната врата е шофьорската

Като се замисля, имах малко перипетии с модула на шофьорската врата! Нещо като изчистване на грешките ли трябва да се направи сега с ЕКУ-то?
                  И между другото днес нали е петък 13-ти и както си карах ми потъна съединителя и сега си хлопа нагоре-надолу свободно
                  Сега ще търся разрешение на проблема. Ако може и някой да помогне със съвети.
                  Я закарай колата в сервиз
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Я закарай колата в сервиз
                    Оти пъ у сервиз?
                    Мое тури една пружина отдоле да не лопа.
                    ......влациииии.
                    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Благодаря на всички за "бързите и изчерпателни отговори"!
                      Аз повиках Неволята и тя понеже никога не идва, аз се понадупих малко под таблото и видях, че се е счупило металното щифтче, което държи педала за гумения тампон на рамото на помпата. Поизмъчих се малко да вкарам тампона на място, но успях. Сложих и ново щифтче и съм готов.
                      Колкото до температурния датчик, всичко е било от модула на вратата. И километража ми спря да мига, и температурата си показва правилно.
                      Темата е за триене!

Comment

Working...
                      X